Mijn ervaring met anorexia boulimia, angst, hypno-regressietherapie, traumaheling en energetische therapie

Mijn verhaal

Eigenlijk kan ik een heel dik boek schrijven over mijn leven maar ik zal een kleine greep doen uit mijn jeugd. Zodat het je een beeld geeft waaruit mijn problemen voortgevloeid zijn en welke weg ik heb bewandeld naar bevrijding.

Mijn jeugd was niet bepaald een pretje. Mijn moeder was een hele angstige en labiele vrouw, had geen eigenwaarde. Ze wist niet zo goed wat liefde was en kon dit dan ook niet geven. Ze was haar hele leven suïcidaal. Mijn moeder was twintig jaar, gespannen en bang toen ze zwanger was van mij. Ze wilde wel heel graag een tweede kindje. Ik had een zus van 2 jaar toen ik geboren werd. 

Mijn vader was en is een oppervlakkige man, die totaal niet met emoties om kan gaan. Hij snapt niet wat emoties zijn. Bij hem moet alles makkelijk gaan en had heel veel moeite met het gedrag van mijn moeder. Hij had een sterke focus op uiterlijk en op vrouwen. Hij heeft mijn moeder ook vaak bedrogen. Hij heeft 16 andere vrouwen gehad. Interesse in zijn kinderen had en heeft hij niet. Hij heeft geen idee hoe het is om een liefdevolle vader te zijn. Hij lijkt daarom een egoïstische man. 

Mijn moeder deed geregeld een poging tot zelfdoding, vaak op de momenten dat mijn vader haar bedroog en niet steunde. Dit gebeurde zo’n 20 keer tijdens mijn jeugd, vanaf toen ik een jaar was. Ze werd dan opgenomen op de PAAZ afdeling of in een psychiatrische inrichting. Op die momenten werden wij, eerst mijn zus en ik en later ook mijn broertje, apart van elkaar gestationeerd bij vreemden, bij oom’s en tantes die ik nauwelijks kende, de buren, opa en oma, vrienden van mijn vader. We moesten het daar maar zien te redden. Mijn vader moest werken en was bezig met zijn eigen behoeften en met de vrouwen. Ergens in het verhaal, deed mijn moeder besluiten dat we naar het kindertehuis moesten. Dit was traumatisch voor mij. Ik werd behoorlijk gepest, ook op de school waar ik toen heen moest. 

Mijn vader liet het allemaal gebeuren en nam het nooit op voor ons. Hij liet de vrouwen ook een flinke vinger in de pap hebben. Een aantal vriendinnen wilden niets van ons weten. Mijn moeder had, na de officiële scheiding, ik was 12 jaar, ook zo nu en dan een andere man. En ook daar was de liefde ver te zoeken. Na de scheiding koos ik ervoor om bij mijn moeder te wonen, dat hield stand tot een volgende poging. En daar ging Esther weer met haar tasje. 

Het voelde bedreigend. Het vele verhuizen van de een naar de ander. Soms wist ik niet eens waar mijn moeder was. Op veel adressen, bij een tante, bij meerdere vriendinnen van mijn vader en bepaalde vrienden van mijn moeder was er een agressieve energie. Gemeen en hard. Ik werd fysiek mishandeld, seksueel betast en emotioneel verwaarloosd. Ik was stil en liet mij niet horen. Terugdenkend had ik geen idee wat er allemaal gebeurde…het gebeurde. Ik kan mij de leuke momenten nauwelijks herinneren. Ja, soms maakte mijn moeder het met sinterklaas en kerstmis gezellig. 

Door alle heftigheid besloot ik met 17 jaar zelfstandig te gaan wonen. Ik deed naast mijn werk een opleiding. Ik hield mijn hoofd boven water. 

Na ziektes, fysieke pijnen, operaties en een auto ongeluk, een hele lijdensweg heeft mijn moeder zelfmoord gepleegd. Ik was toen 28 jaar, mijn dochter was net 4 maanden. 

Wat het met mij deed, emotioneel en mentaal

Ik voelde me verloren, aan mijn lot over gelaten en ontzettend alleen. Ik was een stil, onzeker en heel angstig meisje. Ik maakte me klein, onzichtbaar en ging me aan alles en iedereen aanpassen en heel lief doen om maar zo min mogelijk tot last te zijn en om toch een beetje aandacht te krijgen. 

Ik ontwikkelde vanaf 17 jaar anorexia en boulimia nervosa, dit was een pittig proces tot 27 jaar. Ik durfde mij totaal niet uit te spreken. Ik was bang om dingen fout te doen. Ik had faalangst, verlatings- en bindingsangst, perfectionisme en een negatief zelfbeeld. Ik voelde me waardeloos, lelijk, depressief en wilde alleen maar dood. Op een gegeven moment sliep ik niet meer, mijn hoofd probeerde alles te controleren. 

Ik droeg de overtuigingen mee: ik ben waardeloos, niemand vindt mij leuk en lief. Mannen gaan toch altijd weer weg, ik ben lelijk, niemand zal mij missen, ik kan net zo goed dood zijn. Ik had een ongelooflijk oordeel naar mijzelf. Ik streed letterlijk tegen de dood. 

Door al dat trauma was ik helemaal bij mijzelf weggegaan. ik had geen contact meer met mijn lichaam en mijn emoties. Ik was alleen maar aan het overleven met al mijn onbewuste strategieën en had diepe pijnen, verdriet, angsten en eenzaamheid weggedrukt. Om mijn emoties nog meer te verdoven ging ik roken, drinken en drugs gebruiken. Ik was daar een tijd aan verslaafd. Soms was de emotionele pijn zo groot dat automutilatie de enige uitweg was. Fysieke pijn was draaglijker. Wat een chaos. Ik wilde het zo graag anders!

Hulp 

Ik had hulp gezocht via het GGZ, psychologen, psychiaters, medicatie, ziekenhuis-opname, interne opname in een eetstoornis kliniek met veel vormen van therapie o.a.: CGT, PMT spiegeltherapie, assertiviteitstraining, ontspanningstherapie, groepstherapie, non-verbale expressie enz. Dit had tot zover geholpen dat ik weer at, aan het werk kon en relaties aanging. Maar ik had nog een ongelooflijk oordeel naar mijzelf. Ik was nog zo bang en onzeker en sterk aan het controleren. Ik kon niet genieten en blij zijn.

Ik zocht verder naar wat mij kon helpen, want ik wilde heel graag die vervelende patronen transformeren. Relaties hielden geen stand en daarnaast waren het mijn grootste spiegels. Dit beschrijf ik in het blog “relaties je grootste leermeersters”. Tijdens opleidingen, workshops, en trainingen heb ik ook veel geleerd over mijzelf en heb ik veel kunnen transformeren. 

Bevrijding

Ik kwam terecht bij een energetisch hypnotherapeut en een sjamanistisch coach, waar ik dé bevrijding ging voelen. Er werden verschillende methodes gebruikt:

  • Directe en indirecte hypnose
  • Regressie therapie
  • Innerlijk kind therapie
  • Gestalt-therapie
  • Energetische therapie
  • Kern-Coaching
  • Traumaheling
  • Voorouderlijnheling
  • Integratie methoden 

Zij namen mij mee meer de diepte in. Zo had ik dat niet eerder meegemaakt. We gingen op zoek naar het werkelijke probleem. Via een coaching gesprek werd ik mij bewust van wat ik nu eigenlijk deed, welke overtuigingen de grote saboteurs waren en ik ging die diepere pijnen en angsten die ik dus ver had weggestopt meer en meer voelen. Er werd regressietherapie ingezet, waardoor ik contact kreeg met mijn onderbewuste en waar ik mij bewust werd van waar de angst was ontstaan en waar deze mee te maken had. Dat gaf zoveel inzicht. Ik ging het begrijpen, ook wat de functie van de eetstoornis en andere gedragingen was. Ik kon het allemaal in een ander perspectief plaatsen. Ik zag het leven van mijn moeder en het leven van mijn vader en daar waar zij weer vandaan kwamen. Ik kon mijn ouders gaan zien als mijn ouders en ik accepteerde dat alles zo is gegaan zoals het is gegaan. Daardoor kon ik mijzelf gaan zien en ik kon voelen dat ik het wel waard ben. Ik voelde een enorme opluchting omdat ik de emoties, de diepe angstgevoelens, ook angsten die ik onbewust had overgenomen van mijn moeder, vanuit de voor-ouderlijn heb kunnen toelaten en loslaten. Daar werd de energetische traumaheling methode vanuit het inca-Sjamanisme voor ingezet. Zo verlichtend, zo bevrijdend. Ik zag het leven weer zitten. Ik maakte geweldige soulyourneys waar ik de verbinding ben gaan voelen met mijzelf, met liefde en innerlijke kracht. Dit was en is zo’n fantastisch gevoel!

Daarnaast is het doorzien van mijn onbewust ingenomen plek in het familiesysteem ongelooflijk helend geweest. Tijdens een familieopstelling werd zichtbaar dat ik in een onbewuste identificatie zat van lijden, onverwerkt verlies en oorlog. Het was belangrijk te erkennen wat er zichtbaar werd, daardoor kon het losgelaten worden en kon ik op mijn eigen plek gaan staan, waardoor ik de verbinding met mijzelf nog meer kon voelen. Een bevrijding van al het lijden, wat een opluchting!!

Energetisch en Spiritueel…. Ik leef mijn zielsmissie

Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en naar wat ik nodig heb. Ik ben gaan voelen wat ik echt belangrijk vind. Daardoor heb ik negatieve overtuigingen over mijzelf en het leven kunnen veranderen. Mijn strategieën zijn niet meer nodig. Mijn zelfbeeld is enorm positief veranderd en ik heb weer verbinding met liefde en met mijzelf. Via de weg van mijn hart ben ik gaan voelen waar ik blij van word. 

Ik heb geleerd dat alles een bedoeling heeft. Niets is voor niets. Het heeft mij laten zien dat er zoveel meer is dan dat we kunnen zien en niets is wat het lijkt. Ik voel dat er evenwicht is tussen de vier bewustzijnslagen die wij als mens hebben, fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch, spiritueel. Ik ben vanuit de verbinding met mijn ziel gaan zien en voelen wat mijn missie is. Het heeft de weg geopend naar de werelden waar ik kan dromen en manifesteren. 

Ik kijk dan ook dankbaar terug op alles wat ik heb meegemaakt. Dit heeft mij enorm laten groeien en ik sta volop in het leven en leef ik mijn zielsmissie vanuit mijn licht en liefde. Ik voel mij emotioneel bevrijd. 

Ik weet ook als geen ander, dat wat je ook heb meegemaakt, hoe heftig het ook lijkt, hoe diep je ook kunt zitten, als je het écht anders wilt, er een weg is naar bevrijding! 

 

Wil jij ook van jouw eetstoornis, verslaving of angsten af of ben jij benieuwd wat hypno- en energetische therapie voor jou kan doen? 

Neem gerust contact met mij op.