Mijn ervaring met anorexia, boulimia, angsten, hypnotherapie energetische therapie.

Mijn verhaal 

Eigenlijk kan ik een heel dik boek schrijven over mijn leven. Even een kleine greep uit mijn jeugd wat aangeeft waar de rode draad is begonnen. Mijn jeugd was ingewikkeld en zwaar.

Mijn moeder was haar hele leven suïcidaal, werd vaak opgenomen op een psychiatrische afdeling omdat ze overspannen was of weer een zelfdoding poging had gedaan. Mijn vader was gefocused op uiterlijk en op vrouwen. Hij was afwezig, had weinig tot geen interesse en gaf geen oprechte aandacht. Bij hem moest alles makkelijk gaan. Hij kon dus ook helemaal niet omgaan met het gedrag van mijn moeder. Ze gingen scheiden toen ik 12 was. Er was nagenoeg geen liefde, aandacht, sturing en een luisterend oor.

Mijn zus, broer en ik werden op momenten wanneer mijn moeder het weer zwaar had, heel vaak afzonderlijk van elkaar gestationeerd bij vreemden, familie, vrienden, oma en opa, tante en oom omdat mijn vader niet voor ons kon en wilde zorgen. Bij bepaalde mensen werd ik fysiek mishandeld. 

Er was een moment dat mijn vader ons in een kinderthehuis afgeleverd had, omdat zijn vriendin niets met ons te maken wilde hebben. 

Vaak wist ik niet eens waar mijn moeder was en ging ik zelf opzoek om haar te vinden. En op momenten waar ik wel even naar mijn moeder kon moest ik dealen met een seksueel handtastelijke stiefvader. 

Ik werd veel gepest en genegeerd op school. 

Het enige wat een gezellige sfeer was en waar mijn moeder iets leuks van wilde maken was kerstmis. Ik vind kerstmis nog steeds heel gezellig. 

Mijn moeder heeft uiteindelijk een eind aan haar leven gemaakt.

Wat het met mij deed, emotioneel en mentaal……

Ik voelde mij verloren, in de steek gelaten en heel heel alleen. Ik werd stil, onzeker en durfde niet veel te zeggen. Ik maakte me klein, onzichtbaar en ging me aan alles en iedereen aanpassen. De vele verhuizingen gaven mij een gevoel van onveilig, ik werd bang.

Ik ontwikkelde anorexia en boulimia. En ik was ontzettend bang om dingen fout te doen en dingen fout te zeggen en ik had faalangst, verlatings- en bindingsangst, perfectionisme en een negatief zelfbeeld. Ik voelde me waardeloos, lelijk, depressief en wilde alleen maar dood. 

Het was een enorme strijd in mijn hoofd. Ook later in mijn leven werd ik behoorlijk geconfronteerd met mijn pijn. In relaties werd ik gespiegeld en trok ik mannen aan die mij behoorlijk naar beneden duwde. Ik droeg de overtuigingen mee, ik ben waardeloos, niemand vindt mij leuk en mannen gaan toch altijd weer weg, ik ben lelijk, niemand zal mij missen. Ik strijdde letterlijk tegen de dood. Ik ontwikkelde naast de onbewuste strategieën, voor de nodige aandacht ook overlevingsmechanismes om die diepe pijnen niet te hoeven voelen, zoals een rook- drugs- en drankverslaving. Soms was de emotionele pijn zo groot dat automutilatie een uitweg was. Fysieke pijn was draaglijker.

Hulp 

Na jaren worstelen via de GGZ, psychologen, psychiaters, ziekenhuis-opname, opname in een eetstoornis kliniek, kwam ik uit eindelijk terecht bij een energetisch hypnotherapeut en een sjamanistisch coach.

Hij gebruikte verschillende technieken:

  • Directe en indirecte hypnose 
  • Regressie therapie
  • Gestalt-therapie
  • Energetische loslaattechniek

Omdat ik veel onverwerkte emoties en diepe pijnen ver (in mijn onderbewuste) had weggestopt gingen we op onderzoek uit naar wat het werkelijke probleem was. Hij zette hypnose en regressietherapie in waardoor ik contact kreeg met mijn onderbewuste en waar ik mij bewust werd van waar de angst is ontstaan en waar deze mee te maken had. Ik heb daar mijn perceptie veranderd. Hele diepe donkere angstgevoelens, ook angsten die ik had overgenomen van mijn moeder, heb ik volledig losgelaten via energetische loslaattechnieken vanuit het inca Sjamanisme en ik heb de liefde en kracht in mijzelf gevonden. Ik heb de weg gevonden naar mijn zielsmissie. 

Spiritueel….op weg naar mijn missie

Dit voelde zo verlichtend en bevrijdend. Ik heb geleerd te luisteren naar wat ik nodig heb en wat ik echt belangrijk vind. Daardoor heb ik negatieve overtuigingen over mijzelf en het leven kunnen veranderen. Mijn strategieën zijn niet meer nodig. Mijn zelfbeeld is enorm positief veranderd en ik heb weer verbinding met liefde en met mijzelf.

Ik heb geleerd dat alles een bedoeling heeft en ik kijk dan ook dankbaar terug op alles wat ik heb meegemaakt. Dit heeft mij enorm laten groeien en ik sta volop in het leven en leef ik mijn zielsmissie vanuit mijn licht en liefde. De rode draad van donker naar licht……. VAN PROBLEEM NAAR MISSIE. 

Ik voel mij emotioneel bevrijd, mijn problemen zijn getransformeerd. 

 

Wil jij ook van jouw eetstoornis, verslaving of angsten af of ben jij benieuwd wat hypno- en energetische therapie voor jou kan doen? 

Neem gerust contact met mij op.