Jouw cognities en synapsen

Wat doe je met oude gedachten na een sessie?

Wanneer je een hypnose of een illumination sessie bent ondergaan om van een bepaald probleem – gevoel af te komen, zou het kunnen zijn dat je daarna nog geconfronteerd wordt met oude gedachten. Die repeterende gedachten.

Dit is niet zo gek. Dit zijn namelijk synapsen in je brein. De geleiders van informatie. Je hebt jezelf jarenlang gevoed met die negatieve gedachten, voortkomend uit dat gevoel wat je hebt losgelaten in de sessie.

Nu die onderliggende emotionele gevoelslagen zijn losgelaten en weg zijn, heeft de oude gedachte geen basis meer om te bestaan. Wel kan het dus zo zijn dat je geplaagd wordt door die oude vervelende gedachten, want je brein is nu eenmaal gewend dat te doen. Het is belangrijk dat je weet wat je kunt doen met die negatieve gedachte.

Aan de hand van een eigen ervaring leg ik het je uit.

“Mannen gaan altijd weg” was de overtuiging die ik jarenlang met mij meedroeg. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de gedachte hebt dat mannen altijd weer weg gaan, een relatie hebben en ook behouden lastig kan zijn.

  • Altijd maar in onzekerheid zijn
  • Geen vertrouwen voelen
  • De angst dat hij ook weg zou gaan

Het bleef maar aan mij knagen. Gek werd ik ervan, want ik werd op veel vlakken getriggerd.
Zodra mijn partner maar naar een andere vrouw keek, kwamen de jaloerse gevoelens en werd ik overvallen door de angst. Zodra mijn partner een opmerking maakte over hoe mooi een vrouw is, kreeg ik meteen een gevoel van angst. Zo bang dat hij de ander leuker, mooier, slimmer zou vinden en weg zou gaan. En natuurlijk tref ik een partner die maar al te graag naar vrouwen kijkt en hier ook nog eens opmerkingen over maakt. Want ja, ook bij dit thema was het de bedoeling om het op te lossen. Ik wilde zo graag van die pijn af.

Tijd om hulp te zoeken

Ik ging samen met een collega aan de slag. Ik wist al heel goed, omdat ik in de loop der jaren al zoveel rommel had opgeruimd, waar het mee te maken had. Mijn vader ging namelijk altijd weg, hij ging veel op “bezoek” bij andere vrouwen. Hij verliet mijn moeder. Hij verliet mij, mijn broer en zus vaak door ons af te leveren bij buren, vrienden, opa en oma of bij tante omdat hij niet voor ons wilde zorgen. Hij zette “zijn vrouw” altijd boven de kinderen, dat was belangrijker. Ook liet hij ons achter in het kindertehuis. Dit deed pijn. Ik had angst gecreëerd om alleen gelaten te worden. Een hele grote angst om verlaten te worden. Ik heb in mijn jeugd geen veiligheid gekend. Deze onderliggende gevoelens hebben er voor gezorgd dat ik de gedachte ben gaan creëren dat mannen toch altijd weer weg gaan. Ik realiseerde mij dit heel goed en wist ook welke strategieën ik inzette om die diepe angstgevoelens maar niet te voelen. Ik kon ook heel goed voelen wie ik zou zijn zonder die angst. Een vrouw met eigenwaarde, die met vertrouwen in een relatie staat. Dat wilde ik zo graag. Omdat het allemaal duidelijk voor mij was kon ik in een illumination sessie deze zware onderliggende  emotionele gevoelslagen los laten. Dit was een zeer intense sessie en oh zo bevrijdend. De angst is weg en ik voel zoveel liefde in en voor mijzelf.

Getriggerd worden totdat het volledig is getransformeerd

Na de sessie is er ruimte ontstaan in mijzelf. En door die ruimte is het makkelijker om andere keuzes te maken. En dat deed ik. Natuurlijk verander ik mijn partner niet, hij zal opmerkingen blijven maken. Het is nu aan mij wat ik er mee doe. Kort na de sessie merkte ik de trigger. Mijn partner had een afspraak met een vrouw van zijn werk om iets te bespreken. Hij bleef anderhalf uur weg. Je kunt je voorstellen dat ik daar even over na ging denken. Mijn gemoedstoestand veranderde en ik zakte even weg in de oude gedachte. Ik analyseerde dit voor mijzelf en merkte dat die angst eronder weg was. Dus het was enkel die gedachte. Toen was het aan mij wat ik hiermee wilde doen. Want als ik helemaal in die gedachte zou gaan zitten en de gedachte weer zou zijn gaan geloven, kon ik opnieuw een angst creëren, maar daar koos ik niet meer voor, want ik wilde dit volledig transformeren in mijzelf.

Ik stelde die gedachten voor als een zeepbelletje, die je zo weg kan prikken. Het was ook niets anders dan een gedachte, een synaps, een soort van elektrisch stroompje in mijn brein, dus poef…weg. Dat voelde goed. Dit bleef ik doen. Mijn partner kwam thuis en ik merkte dat ik in een oude strategie zat, wat stil, down en een soort van aandacht vragend. Maar er was natuurlijk niets aan de hand, nadat hij vroeg of er iets was. Dit voelde niet fijn en ik besloot het toch te benoemen. Op het moment dat ik het benoemde gebeurde er iets fantastisch. Ik kreeg de gedachten: “Wat ben ik toch met mijzelf aan het doen?” en op datzelfde moment voelde ik een golf van zelfliefde. Ik zei: “Ik ben meer waard dan dit” Ik kon meteen draaien en het probleem was helemaal geen probleem meer. Ik moest hard lachen en ik voelde zoveel dankbaarheid. Daar waar ik uren en uren in een negatief gevoel kon blijven hangen was in een fractie gedraaid naar liefde voor mijzelf. De gedachte was gedraaid met als basis een heel fijn gevoel. Natuurlijk zal ik getriggerd worden totdat het volledig is getransformeerd. Ik blijf prikken en een gedachte denken die veel beter voelt.

Transformeer jouw repeterende oude gedachte, door je voor te stellen dat het niets anders is dan een zeepbelletje en prik deze weg. Je kiest er niet meer voor. Denk dan iets wat beter voelt. Omdat die oude onderliggende gevoelens zijn getransformeerd naar krachtige en mooie gevoelens zullen die nieuwe fijne gedachten meer en meer kunnen integreren.

Wil jij hulp bij het transformeren van nare gevoelens, emoties en gedachten? Neem dan gerust contact met mij op.