Hypnosetherapie voor fobieën, stoornissen en verslavingen

 

Hypnotherapie kan worden gebruikt voor de behandeling van angst, fobieën, drugsmisbruik, rookverslaving, seksuele disfunctie, ongewenst spontaan gedrag en slechte gewoonten. Het kan zelfs worden gebruikt om de slaap, leerstoornissen, communicatie en relatieproblemen te verbeteren.

Door hypnose te gebruiken, krijg jij inzicht in jouw probleem. Dit komt omdat je het onderbewuste aanspreekt. Zo kom je relatief snel tot de kern van het probleem. Als je weet hoe het probleem is ontstaan, kun je dat veranderen. Zo reken je bijvoorbeeld af met anorexia en boulimia nervosa, stress, overgewicht, depressie, nare gedachten of een rookverslaving.

Regressie

Een vorm van hypnotherapie is regressie, dit betekent letterlijk teruggaan. Als je in regressie gaat, ga je terug in de tijd naar het moment dat jouw probleem, pijn of gedrag is ontstaan. Door herbeleving van de ‘traumatische’ ervaring/ situatie, laat je de emoties los, leer je waar en hoe je gedrag en overtuigingen door zijn ontstaan. Je zult ook ervaren welke keuzes je toen hebt gemaakt (vaak uit onmacht of overleving) en zien dat sommige keuzes nu niet meer functioneel zijn.

Angst

Ook helpt hypnotherapie bij verhelpen van angst. Angst is van oorsprong heel natuurlijk. Ons brein heeft van oorsprong de taak meegekregen ons te beschermen tegen gevaar of risico’s. Het wordt pas echt vervelend als het je belemmert in je dagelijks leven.

Angsten bestaan in allerlei verschillende vormen: vliegangst, angst voor spinnen, honden, slangen, paarden, hoogtevrees, watervrees, straatvrees, angst voor de tandarts, angst om te rijden, angst voor het donker, faalangst.

Ook in de vorm van sociale angsten, deze kunnen zeer sterk zijn; spreekangst, onzekerheid, verlatings- en bindingsangst en meer.

Het is belangrijk dat je niet blijft lopen met deze angst, er is een oplossing! Het maakt niet uit wat voor angst of fobie je hebt. Met een aantal hypnose sessies neem je definitief afscheid van je angst of fobie.

Trilling

Wist je dat alles een trilling heeft, en jij dus ook? Hoe hoger deze trilling is, hoe beter jij je voelt. Jouw trillingsfrequentie is afhankelijk van een aantal factoren. Sommige van deze factoren liggen in jezelf, maar ook prikkels van buitenaf hebben invloed. Wil je jouw trillingsfrequentie ook zo hoog mogelijk maken, zodat jij je vrij en blij voelt? Neem dan gerust contact met mij op. Dan bespreken we samen hoe! 

Perfectionisme

Perfectionisme komt voort uit angst en uit een laag zelfbeeld en laag zelfvertrouwen. Je zelfbeeld is gebaseerd op alles wat je hebt gevoeld, gehoord en geloofd. Veel mensen hebben last van overdreven perfectionisme. Het werkt verlammend en geeft een heel naar gevoel. Ook kan je last krijgen van fysieke klachten. Door hypnotherapie kun je jouw zelfbeeld verbeteren en van je perfectionisme afkomen.