Het belang van een holistische benadering 

Waarom ik het belangrijk vind jou als mens en je probleem op een holistische manier te benaderen en te werken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Wanneer jij je probleem volledig en eens en voor altijd wilt oplossen dan zal je naar binnen moeten gaan en voelen wie je in je diepste wezen bent, want wanneer je daar verbinding mee kan maken weet je precies wat je wilt en wat goed is om te doen.

Oeverloos praten, dealing en coping lost het probleem niet op

Transformatie van jouw probleem gaat niet over het weten hoe het zit, oeverloos praten in het probleem of om te leren hoe je ermee moet dealen. Het gaat om anders kijken, anders voelen, anders luisteren. Het is een proces van binnen naar buiten. Het transformeren gebeurt niet in je hoofd maar in je buik en je hart. Het is de weg naar en van het voelen.

Ontdekken wie je in essentie bent

Dat lijkt makkelijk gezegd. Door de uitdagingen die ieder van ons krijgt op aarde raken we vaak van ons zelf en lichaam verwijderd en weten niet meer wie we eigenlijk zijn. Een tijdje geleden wist ik dat ook niet, totdat ik dieper in mijzelf ging onderzoeken en verschillende lagen kon voelen en het inzicht kreeg wie ik werkelijk ben. Ik las ergens een mooie vraagstelling: stel, ik zou je helemaal uit elkaar halen en alle onderdelen waaruit je bestaat op de grond leggen: je gedachten, je emoties, al je lichaamsdelen, je DNA, je herinneringen, je ziel. Welk deel kan je dan oppakken en zeggen dat ben ik, dit is mijn essentie…. Merk je het al? Niks dus. In mijn optiek ben je het universum in de tijdelijke vorm van een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. De essentie van ieder mens is één met alles. Licht en liefde.

Transformeren op alle lagen

Voorbij je lichaam, emoties, gedachten en je ziel kom je in de eenheid. En omdat je eigenlijk niets bent, ben je alles! Het avontuur op aarde is ervoor bedoeld om als spiritueel wezen te groeien. Alleen wordt er geen handleiding bij gegeven hoe je dat dan precies kan doen. Heel veel mensen zouden nu denken, oh daar heb je weer zo’n zweefteef. Maar laat het mij even uitleggen.

Waar het om gaat bij het transformeren van jouw probleem is dat je al je conditioneringen, je persoonlijkheid, je fysieke, emotionele, en mentale lichaam zo authentiek mogelijk optimaliseert zodat je spirituele lichaam door je heen gaat stromen.

Het proces

Het gaat erom dat je inzicht gaat krijgen wat er bij je gebeurt, hoe je de dingen doet en dat je afstand gaat doen van rollen en met dat waar je je mee hebt geïdentificeerd, die jou in je leven nu belemmeren en die ervoor zorgen dat je niet meer authentieke zelf bent. Dat je gaat voelen waarvoor het ooit nodig was die rol aan te nemen en wat je op dat moment bent gaan denken over jezelf of over je omgeving. Waarna je de volgende stap kan zetten en de keuze kan gaan maken om deze gevoelslagen volledig los te laten, de overtuigingen te veranderen, die beter aansluiten bij jouw authentieke zelf. Het bewust worden is een proces waardoor je gaat begrijpen van wat je doet, denkt en voelt. Dit brengt je naar wijsheid en inspiratie.

Je weet niet meer wat je wilt en wat je leuk vindt

Veel mensen weten eigenlijk ook niet wat ze nou eigenlijk willen. Ze zitten ergens in vast, ze voelen zich onzeker of angstig. Ze merken dat er iets niet lekker loopt in relaties, hebben last van belemmerende patronen, ze stellen dingen uit, of doen werk wat ze eigenlijk niet zo leuk vinden. Ergens voelen ze wel dat ze het anders willen maar niet weten hoe. Dat vind ik niet zo raar want heel veel mensen staan ver van hun werkelijke ik, bij hun authentieke zijn. En hebben geen verbinding meer met inspiratie, creativiteit, wijsheid en gelukzaligheid.

Weg van de pijn

In de baarmoeder heeft jouw ziel zich verbonden met jouw lichaampje. Als je geboren bent ben je heel dicht bij je authentieke zelf. Je bent nog sterk in verbinding met het grotere geheel via jouw hogere zelf. Wat ik hierboven al schreef, je bent een spiritueel wezen in een menselijk lichaampje die met grote ogen de wereld in kijkt. Je bent terecht gekomen bij ouders of opvoeders die jou opvoeden op hun eigen wijze. Je weet van niks en je gaat dingen kopiëren, zo werkt dat nou eenmaal. Je krijgt van je ouders persoonlijkheidsstukken, genen en DNA mee. Zelfs in de baarmoeder kan je al dingen gaan overnemen. Dit gebeurt natuurlijk onbewust. Daar begint je karakter te vormen en dat ontwikkelt verder in de opvoeding. Daarnaast hebben wij als mens natuurlijk te maken ons brein. Een geniale computer en stuurt van alles aan en bestaat uit een bewust deel en een onbewust deel. Ons brein is geëvalueerd vanuit het dierenrijk en reageert op angstprikkel en op overleven, dat deel is het primitieve of ook wel reptielenbrein genoemd. Een ander deel, ons limbisch systeem, die geeft daar betekenis aan, met voelen en denken. Mensen gaan als iets te pijnlijk is dat uit de weg en zoeken naar genot. PGP (pijn genot prikkel) Dit is ons overlevingsmechanisme.

Het ontstaan van overlevingsmechanisme

Wanneer je in je jeugd niet de liefde, het vertrouwen, zekerheid of de waardering krijgt, die wij allemaal in de kern het liefste willen, of als je iets heftigs en traumatisch mee hebt gemaakt, dan zul je die nare gevoelens niet willen voelen en wegdrukken. Je brein verzint manieren om er mee om te gaan, je zou kunnen zeggen dat dat een beschermingsreactie is, dit gebeurt meestal onbewust. Je zult gaan zoeken naar waardering, liefde, het gevoel van goed genoeg zijn. Je kunt dan verschillende rollen gaan aannemen. Denk maar eens dat je je alleen maar aanpast aan iedereen, dat je de clown doet en alles weglacht, dat je de dominante leider bent, dat je juist alleen maar gaat presteren, dat je bent gaan pleasen, dat je de criticus doet of dat je conflict vermijdend bent en de goede vrede maar wilt bewaren waardoor je je grenzen niet durft aan te geven. Je kunt in relaties met anderen gespiegeld worden in dat wat je doet wat ook weer tot conflicten kan leiden. Misschien herken je het wel en herken je de uitspraak, ik herken mijzelf gewoon niet meer in wat ik doe en wat ik zeg.

Verbinding kwijt met je lichaam

Vanuit overleven kun je je gaan identificeren met rollen of delen waardoor je verder af bent gaan staan van jouw authentieke zelf en je hogere zelf, waarbij je meestal ook de verbinding met je lichaam kwijtraakt, weg bij pijnlijke emoties. De andere kant kan zijn dat je je juist bent gaan identificeren met je lichaam. Dat je alleen maar focus hebt op je uiterlijk. Als je tevreden bent over je lichaam, dan ben jij goed genoeg. Dan kun je je heel druk maken over een beetje vet op je buik of dat je gekke tenen hebt. Maar ook dan ben je weg bij de diepe weggedrukte emoties. Als je verwijderd bent van je lichaam kun je minder goed voor jezelf zorgen. Je pakt de signalen van je lichaam veel te laat op. Je bent moe, je eet ongezond, je beweegt te weinig, en je bent alleen maar druk in je hoofd om het allemaal maar te willen controleren. Zo kan je nog meer mechanismen gaan creëren om maar niet te voelen en om je stress te onderdrukken, zoals bijvoorbeeld een verslaving.

Omdat vaak het contact met het lichaam kwijt is, is het dan ook heel lastig om te voelen. Dus niet alleen de nare gevoelens van niet goed genoeg zijn maar ook de gevoelens van zelfliefde en het contact met je intuïtie zijn dan moeilijk te ervaren. Daarom is het heel belangrijk tijdens het transformatie traject aandacht te geven aan de fysieke laag, je lichaam om het contact weer te herstellen. Zodat er ingangen gevonden worden in de emotionele laag om de emoties en gevoelens meer te kunnen voelen. Waardoor je de nare gevoelens kunt gaan loslaten en gevoelens van liefde kan laten opbloeien. Tijdens dit proces bereik je de mentale laag en zullen de beperkende overtuigingen en strategieën ook duidelijk worden en zal je na het loslaten van de emotionele gevoelslagen makkelijker kunnen veranderen. Een lichamelijke klacht kan ook zijn ontstaan door weggedrukte trauma’s. Om aan te geven dat alles met elkaar in verbinding staat.

Diepere emoties loslaten en contact maken met licht en liefde

Wanneer je alle diepere emotionele gevoelens hebt losgelaten en de beperkende gedachten hebt veranderd zal je meer en meer contact kunnen maken met de spirituele laag, licht en liefde. Waar je verbinding kan voelen met je ziel en je hogere zelf. Je voelt dat het meer gaat stromen omdat de ziel en je hoger zelf dicht bij jouw authentieke zelf staan. Dan kan je voelen wie je bent, vanuit die verbinding kun je de inspiratie, creativiteit en passie gaan voelen en kom je in de flow van je leven.

Alles is energetisch met elkaar verbonden

Je fysieke lichaam is verbonden met je emotionele lichaam en deze staan ook in verbinding met je mentale lichaam en het spirituele lichaam staat daar weer mee in verbinding. Je zou het kunnen vergelijken met een matroesjka poppetje. Als je diep in jezelf gaat kijken en voelen en je doorziet alle lagen dan kun jij je kern, jouw essentie waarnemen.

Begin alvast anders te kijken naar je lichaam, emoties en gedachten

Stel je voor dat je anders gaat kijken naar je lichaam. Veel mensen kijken vanuit uiterlijk oogpunt. En oordelen over alles wat niet goed is. Maar denk je wel eens aan wat je lichaam allemaal voor jou doet? Je hele lichaam is opgebouwd uit cellen, met ieder een eigen rotatie. Je hart heeft een andere frequentie als je darmen. Dus je kunt elk celletje eigenlijk zien als energiecentrale. In veel van je organen zijn de cellen mitochondriën en hebben veel energie nodig om goed te functioneren. Je zou je lichaam dus kunnen gaan zien als een energiecentrale. Belangrijk is dat je hier beter voor gaat zorgen zodat je ook een positief effect gaat ervaren op je emoties en je gedachten.

Richt je aandacht op:

  • Gezonde voeding – gebruik supplementen
  • Ontspannings – en ademhalingsoefeningen
  • Beweging minstens een half uur per dag – wandelen of yoga
  • Drink veel water, 2 tot 3 liter – met een stukje citroen wat het alkalisch maakt
  • Leer meer te voelen door contact te maken met je lichaam
  • Leer je brein positieve verbindingen te maken met de mantra: Ik ben sterk, Ik ben krachtig, ik ben liefdevol, Ik ben in balans, ik ben gezond, ik ben gelukkig, ik ben volmaakt
  • Mediteer elke dag – 5 minuten heef tal een positief effect
  • Doe een dankbaarheidsoefening – schrijf op waar je dankbaar voor bent

Hulp

Het veranderen van gedrag is niet altijd makkelijk. Heb je de behoefte om het helemaal anders te willen of ben je helemaal klaar met je probleem. Ik help je dit volledig te transformeren. Ik begeleid je van A tot Z. Ik gebruik daarvoor verschillende methoden, zoals o.a hypnotherapie en krachtige energetische technieken vanuit Inca-Sjamanisme. Wil jij blij zijn in je leven, lekker kunnen genieten en de liefde weer voelen stromen, en ontdekken wat je zielsmissie is? Neem gerust contact op, dan kunnen we kennismaken en dan hoor ik graag waar je tegen aan loopt en dan vertel ik je alles over mijn werkwijze.

Een transformerende groet,
Esther