De weg van de overleef’staat naar de ver’wonderstaat 

Het recept voor een moeiteloos leven.

De weg van vast zitten in een overleven naar contact met natuurwezens…WAT? Nee, niet afhaken, dit is veel te gaaf…Ontdek de staat van verwonderen en dromen, de dimensie van manifestatie. Want zou het niet tof zijn dat je vanuit die bepaalde staat kan voelen wie je werkelijk bent en wat werkelijk de bedoeling is in jouw leven? Dat jij jouw probleem of belemmerd patroon achter je kunt laten en je leven kan dromen? Dat is precies waar het hele medicijnwiel over gaat. Dat wat waar je in vast kan zitten en wat jij ergens bent gaan geloven over jezelf en het leven loslaten en transformeren naar je natuurlijke Zijn zodat je kan afstemmen op wat jij hier te doen hebt. Op dat wat jouw unieke energie, medicijn is en wat jij de wereld in wilt brengen. Het recept voor een moeiteloos leven.

Ik hoor je denken, die is echt gek! Natuurwezens?

Dat zou ik jaren geleden ook denken. Maar op mijn weg tijdens vele transformaties in mijn leven kom ik steeds meer uit mijn oude verhalen en veel meer in de verwondering van het leven. Ook wel de synchroniciteit genoemd. Dat toeval geen toeval is. Dat ik zie wat ik eerder nog niet zag. De signalen vanuit de onzichtbare werelden die mij vertellen welke stappen ik mag nemen. Ik zie het ook in de praktijk gebeuren tijdens sessies. Daar waar mensen bij mij komen met hun probleem, waarbij ik ze help de oorzaak te transformeren en ze te begeleiden naar die verwonderstaat, waar ze voelen wie ze werkelijk zijn.

Een intensieve en magische transformatie in vier sessies. 

Ik deel hier graag met jou een ervaring. Met toestemming van deze client, met gebruik van een fictieve naam.

Patricia (58) kwam bij mij in de praktijk met een lijstje aan klachten: Concentratieproblemen, rest covid klachten, geen energie, laag zelfbeeld, geen verbinding met zichzelf, alleen maar boos en ontevreden, niet weten wat ze nu eigenlijk wil en altijd een gevoel van in de steek gelaten zijn, geeft geen grenzen aan en gaat snel mee met de ander zonder na te denken. Ze verlangde naar het gevoel van eigenwaarde en het kunnen vertrouwen op haar intuïtie. Ze ervaarde een prachtige transformatie in 4 sessies.

Het medicijnwiel als kompas

Ik ben samen met haar gaan kijken naar de oorzaak van deze klachten, de onbewuste programmeringen, de diepgewortelde overtuigingen en weggedrukte emoties.

Met het medicijnwiel en de vier windrichtingen als kompas zijn we aan de slag gegaan om balans te vinden op alle lagen fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Overleef’staat

We zijn gestart met het kijken naar het verhaal van Patricia, waar ze in vast zat. De richting van het Zuiden, het niveau van overleven, met het archetype de slang, die zijn huid los laat om verder te kunnen groeien. We gingen dieper kijken naar haar patronen voortkomend vanuit haar jeugd. Ze cijferde zichzelf altijd weg, maakte zich ondergeschikt en nam geen ruimte in. Was alleen maar bezig om anderen te verzorgen, was aan het pleasen en gaf geen grenzen aan. Haar vader was afwezig, veel weg en werken en kon maar moeilijk met emoties omgaan. Moeder was er vooral fysiek in de verzorgende zin, en kon ook moeilijk omgaan met emoties en gevoelens van liefde. Ze kreeg weinig sturing en interesse. Ze had een twee oudere zussen. Met de oudste zus had ze een speciale band die een aantal jaren geleden is overleden. Die zus was in de rol gestapt van moeder. Haar andere zus liet dominant haar mening gelden. Patricia was gaan geloven dat ze niets waard was en had altijd het idee overrulend te worden. Ze voelde zich in de steek gelaten en was heel bang teleurgesteld te worden. Ze zat in een soort luiheid modus want eigenlijk wilde ze zich niet constant aanpassen.

Emoties loslaten en innerlijke kracht vinden

Westen, het niveau van emoties, het denken en de ideeën, met het archetype de jaguar, De jaguar is nieuwsgierig en onderzoekend, Hij heeft een rotsvast vertrouwen en vangt zijn prooi en houdt zo het ecologisch systeem in balans. Welke emoties heeft Patricia onbewust weggedrukt en welke overtuigingen zijn gecreëerd vanuit dat verhaal en haalt haar uit natuurlijk balans? Hier gaat het om zware energie loslaten en je kracht vinden.

Tijdens het kern-coaching gesprek voelde ze van alles in haar lichaam in beweging. Ze kreeg rode vlekken in haar nek, voelde onrust en de tranen schoten in haar ogen. Hier zijn we dieper op in gegaan zodat het meer duidelijker werd welke emoties er zo pijnlijk waren die ze al een tijdje had weggedrukt en welke overtuigingen hieraan gekoppeld waren. Ze kreeg inzicht in haar strategie, niet in actie komen, in een soort luie modus, die ze onbewust inzette om niet te voelen en om erkenning te zoeken buiten haarzelf. Hier wilde ze zo graag vanaf.

Regressie

Het is zo belangrijk om dieper te kijken in jezelf en te voelen wat er is, dat te accepteren en er de volle verantwoordelijkheid voor te nemen. Toen ze verschillende gevoelslagen kon voelen, boosheid, het gevoel van in de steek gelaten zijn, verdriet, angst om teleurgesteld te worden en een diep gevoel van eenzaamheid zijn we als eerste aan de slag gegaan met het gevoel van in de steek gelaten zijn en middels regressie tot vele inzichten gekomen. Het was een mooie en helende sessie.

Voor-ouderlijnheling

Een belangrijk aspect, wat in de energie bijna altijd aandacht vraagt in een regressiesessie, is heling in de voor-ouderlijn. Het is helend om te voelen en te beseffen waar ouders vandaan komen en waarom ze deden wat ze deden en misschien nog wel doen wat ze doen. We hebben namelijk allemaal een verhaal. En ik wil ook benadrukken dat het hier niet gaat om schuld maar om verantwoordelijkheid nemen, om eigenaarschap te nemen over je leven. 

Het gebeurt vaak dat er over pijnlijke dingen wordt gezwegen wat dan onbewust energetisch wordt doorgegeven aan kinderen of kleinkinderen. Vaak verbonden met diepgewortelde overtuigingen wat gerelateerd kan zijn aan bepaalde traumatische ervaringen, ervaringen vanuit de opvoeding, oorlog, kerk enz., die zelfs ook gerelateerd kunnen zijn aan vorige levens. De indianen weten en zeggen dat trauma’s zeker 7 generaties door gegeven kunnen worden. Waar het dan om gaat is het begrip, het besef en doorvoelen van de onverwerkte pijn. Bij Patrica waren ook de emotionele en mentale blokkades gerelateerd aan verschillende lijntjes in haar familiesysteem.

Het gevoel van in de steek gelaten werd in eerste instantie getriggerd door haar lieveling zus die overleed. Terug in de tijd kwam ze bij haar 3 maanden oude baby die alleen in de box lag. Ze voelde dat moeder boos en star was en dat ze een harnas om zich heen had, een gevoel van machteloos. Het werd meer duidelijk waarom ze zich zo voelde toen er in de energie en bewustzijn van moeder gevoeld werd. Patrica kon waarnemen dat haar moeder ook de pijn had weggedrukt van een miskraam waar niet over gesproken werd. Het zou een broertje geworden zijn. Moeder zat met een schuldgevoel en de overtuiging “ik kan je toch niet geven wat je nodig hebt”. Dit was intens pijnlijk. Het gemis en het schuldgevoel werd doorvoelt en Patricia doorwerkte ook de pijn van het broertje die zich in de steek gelaten voelde, er werd immers niet over hem gesproken. Ze had zich onbewust geïdentificeerd, een zielenverstrengeling met dit broertje omdat dit gezien en doorvoelt moest worden. Bij vader voelde ze duidelijk een gevoel van afwijzing, ook dit is doorvoelt in de voor-ouderlijn. Ze kreeg het inzicht hoe ze nog om haar vader heen dartelde om gezien te worden en om de erkenning te krijgen. Ook is er veel verwerkt bij haar twee zussen en zo kon ieder op zijn eigen plek gaan staan in het familiesysteem.

Traumaheling – illumination

In de volgende sessies kreeg ze het inzicht waarom ze de ruimte niet innam en zag ze waarom ze een terugtrekkende beweging had, een afwachtende houding en in de stille modus ging. Een imprint van uit haar jeugd wat op dat moment een prima functie had. Dit gaf veiligheid en voelde bekend.

Ze ontdekte het werkelijke verlangen van in verbinding zijn en helemaal te mogen zijn wie zij is en de pijn deze gemist te hebben werd meer en meer voelbaarder. Ze had bij de geboorte al zo’n gevoel van afgescheiden te worden van de bron en moest ook nog eens wachten om geboren te worden.

Via illumination sessies (energetische loslaat methoden vanuit het sjamanisme, ook wel traumaheling genoemd) heeft ze de diepere laag van angst en pijn van eenzaamheid losgelaten. Dit was een emotionele bevrijding voor haar.

De sessie erna was het tijd voor de soul retrieval.

Het Noorden, het niveau van de ziel, het hart, met het archetype de kolibrie, die lange afstanden vliegt en geen ballast heeft en alleen de lekkere nectar des levens drinkt. Het leert ons de reis die wij allemaal maken als heilig te gaan zien en de gekheid van de mind los te laten. Welke rol heeft Patricia losgelaten? En waar mag zij zichzelf weer mee verbinden wat ze al een tijdje kwijt was?

In principe zijn we diep in de kern helemaal heel. Alleen op het moment van trauma raakt er een deel van onze ziel overschaduwd en hebben we daar veelal geen verbinding meer mee. In het sjamanisme noemen we dat het afgesplitste verloren zielsdeel. Je kunt je voorstellen dat als je zo in je overleefverhaal bent en je vastzet in een rol die je eigenlijk niet bent en gevoelens van angst wegdrukt je dan op het moment een deel van je ziel/jezelf niet meer voelt, waardoor het lastig is om te voelen wie je nu werkelijk bent. Het mooie is dat je dat in dit traject weer gaat ontdekken. En tijdens de Soul Retrieval ga je je weer verbinden met dat deel wat is afgesplitst.

Patricia had alle diepe pijnen losgelaten en de rollen van zorgen en pleasen en ging op reis, op zoek naar haar afgesplitste deel, ze had de meest mooie ervaring. Ik reis altijd mee en dit voelde als een eer!

Ver’wonderstaat

Ze reisde naar de beneden wereld, naar haar heilige tuin, waar ze contact maakte met de keeper van haar benedenwereld, huascar-inca. Een indiaan, met ondeugende kleine oogjes en toen ze erin keek merkte ze gevoel van doordringend en wijsheid op. Hij gaf haar een staf met de boodschap: “Die zal je helpen beter te aarden”. Ze ging op pad om de plek te bezoeken van het oude trauma om te kijken en te voelen hoe het daar nu is. Moest er nog iets gebeuren, gezien worden en doorvoelt? Ze ging een donkere ruimte in en ze kreeg licht mee. Ze voelde dat het oké was, het is klaar. Ze liep naar buiten en de ruimte werd gesloten met een vijgachtig hart. Dit voelt helemaal goed zo en ze liep verder naar een andere ruimte waar ze haar contract vond. Want op het moment van trauma wordt er onbewust een afspraak gemaakt. Een afspraak met zichzelf wat op dat moment het beste aansluit om te kunnen overleven. Patricia vond: mijn wil is wet, ik moet gehoorzamen anders ga ik dood. Ze begreep dat dit alles te maken had met het verleden, de verstrengeling en met dat wat ze als ziel moest doorwerken om te groeien. Nu is het klaar en is het niet meer helpend. We maakte een prachtig vuur aan en ze vroeg het vuur dit te transformeren. We dansten en zongen rondom het vuur. Het voelde zo bevrijdend. Ze ervaarde de vuurwezens, zo liefdevol, zo in verbinding met alles. Ook bij mij kwamen de tranen.

Verder op reis kwam ze op een andere plek ook bij een vuur. Dit is de plek waar ze moest zijn om haar verloren zielsdeel weer te laten integreren. Een prachtige vuurceremonie. Patrica ging zitten bij het vuur, kreeg een deken en zaadjes van een klokhuis, de kolibrie kwam naar haar toe. Ze voelde de natuurwezen en weer de vuurwezens. Dit alles gaf haar een gevoel van alles is één, een heilig gevoel. Wat een liefdevolle mooie verbinding. Ze voelde zich gedragen. Dit gevoel was ze al een tijdje kwijt. Ergens wist ze het wel maar voelde het niet meer. We dansten en zongen rond het vuur en die prachtige gevoelens integreerde diep in haar cellen.

Tijdens deze reis kreeg Patricia geschenken en boodschappen die haar zullen helpen te herinneren om bij haarzelf te blijven en om haar talenten meer en meer naar buiten te brengen.

Het is prachtig hoe de taal van de ziel spreekt en hoe het zich aandiende in symbolen. Ze kreeg een Lemniscaat en ze werd begeleid naar een hoogtepunt waarbij ze diep in een dal keek, met de boodschap: “laat je maar horen” Patricia liet krachtig haar stem horen: “HIER BEN IK!!  Mijn mantel mag af! Ze voelde een bevrijding. Ze kreeg het symbool te zien van een pyramide en de mens van Leonardo da Vinci. Ze kreeg een ketting met een smaragd steen en via een pad in de duinen waar ze heen gestuurd werd, stapte ze in een versierde kano en hoorde de woorden “En weet dat je gedragen wordt, en met nadruk kreeg ze het woord vertrouwen te horen”. Heerlijk… hier wilde ze wel blijven. Ze ontmoette haar krachtdieren, naast de kolibrie, kwam de merel en een hertje naar haar toe. Zij gaan haar helpen met hun energie. Wat een prachtige reis!

Dat toeval geen toeval is

Door het traject en deze reis is Patrica gegroeid, heeft haar verhaal losgelaten en wie ze dacht te zijn, ziet haar overleefstaat en heeft verbinding met wie ze werkelijk is en voelt verwondering. Dit is het niveau waarin ze haar wereld kan gaan dromen. Hier kan ze manifesteren wat ze het liefste wil. Hier zit geen ego, hier is verbinding en het gevoel van dankbaarheid en vertrouwen.

Het niveau van het Oosten. Met het archetype de adelaar. Fly wing to wing with the great spirit. Dit is het niveau wat je niet met je hoofd kan bereiken, hier is je hart en intuïtie leidend.

Wanneer je weet dat jij door je ziel leeft en voelt wie je echt bent dan ga je merken dat overleving niet meer nodig is want daar is alles één, daar is liefde en zachtheid. Dan voel je dat je gedragen wordt en flow je mee op de beweging van het leven. Hier is synchronie. Dan is toeval geen toeval. Hier weet je dat alles een bedoeling heeft en kun je makkelijker omgaan met de nodige uitdagingen wat je helpt meer en meer te groeien als ziel.

De terugkoppeling van Patricia:

Dank je wel lieve Esther, mijn reis is begonnen, met vertrouwen. Het gaat goed met mij. Ik heb het altaartje gemaakt en het voelt heel natuurlijk om er mee bezig te zijn. De aandacht ligt nu meer bij mijzelf. Echt bijzonder om te voelen. Ik zeg tegen mijzelf: Ik ben zacht en alles om mij heen is zacht” Ik maak plannen om te verhuizen en het is heerlijk om in mijn massagepraktijk mensen te helpen. 

Wil jij ook transformeren zodat je pure magie van het leven kan ervaren? Dan is het medicijnwiel doorlopen en alle wijsheid en kennis hieruit leren een heel groot cadeau aan jezelf.

Ik begeleid je met liefde op deze reis.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om kennis te maken.

Een transformerende groet,
Esther