EMDR

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Het is een effectieve therapievorm die ingezet kan worden wanneer je last blijft houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis. Denk daarbij aan een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. EMDR is ook inzetbaar bij verslavingen, liefdesverdriet, rouwverwerking en stress. Daarnaast wordt het ingezet bij gevoelens van angsten, schaamte, slecht zelfbeeld, slaap- en eetproblemen en PTSS (Post Traumatiche Stress Stoornis). Het helpt om het trauma te verwerken door de emotionele lading te reguleren.

Intakegesprek

Eerst zal er een intakegesprek plaatsvinden waar we aandacht besteden aan de oorzaak en achtergrond van je klachten. Daarnaast wordt er gekeken naar je persoonlijke draagkracht en de last die je ondervindt van de klachten. Daaruit zal blijken of traumaverwerking nodig is en of daarvoor EMDR gebruikt kan worden. EMDR werkt snel maar kan een intensieve therapie zijn.

EMDR procedure

Wanneer de sessie gestart wordt zal er gevraagd worden terug te denken aan de nare gebeurtenis, inclusief beelden, gedachten en gevoelens. Dan wordt het verwerkingsproces opgestart. Als je de beelden en gevoelens voor de geest hebt gehaald zal je gelijkertijd afgeleid worden door oogbewegingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de hand, geluiden via de koptelefoon of trilapparaatjes die afwisselend van links naar rechts gaan.

Tijdens de EMDR procedure zal er een stroom aan gedachten en gevoelens op gang komen, vaak verandert er wat. Er wordt gevraagd te concentreren op de meest opvallende verandering. Na een aantal herhalingen zal de emotionele lading van de herinnering haar kracht verliezen. Zo zal de schokkende gebeurtenis zijn plek gaan krijgen. Zodoende zal er geen hinder meer worden ervaren. Na 3 tot 4 sessies is 80% van de mensen weer in staat om weer te functioneren in het leven zoals ze wensen..

Wil je meer weten over EMDR, neem gerust contact met mij op!

Ja, ik wil een afspraak maken

 

Wil jij vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen?

Wil jij weten hoe ik je kan helpen om jouw probleem te transformeren, neem gerust contact met mij.

Ja, ik wil kennismaken!


Mijn verhaal

Mijn eigen ervaring met anorexia, boulimia, angsten, hypno-en energetische therapie.

Klik hier voor het hele verhaal


Wil je samen aan de slag?

Wil je graag een sessie boeken, bekijk dan mijn tarieven voor de verschillende trajecten en sessies.

Bekijk tarieven

“When you transform your deepest problem, your pain and suffering, you will create more space in yourself and you will become more powerful the ever”

“Taking responsibility for yourself is reclaiming the power that is really yours”

“Accept, relax and let go!”

“Our thoughts, belief, emotion and words create our reality””

“Gratitude and trust leads to true wealth”

“Negatives situations can be transformed into incredible positive energies”

Wil jij:

Je vrij breken uit je probleem
Je verslaving achter je laten
Je weer blij voelen
Positief in het leven staan
Liefde voelen stromen
De kracht in jezelf weer voelen
Weer kunnen genieten
Ontdekken wie je werkelijk bent
Je missie leven
Liefdevolle relaties hebben
Emotioneel vrij zijn
Innerlijk rust
Energiek en opgewekt opstaan
Tevredenheid voelen
Leven!

Esther Voetée Therapie en Coaching | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Website ontwikkeld door Interly