EMDR

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Het is een effectieve therapievorm die ingezet kan worden wanneer je last blijft houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis. Denk daarbij aan een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. EMDR is ook inzetbaar bij verslavingen, liefdesverdriet, rouwverwerking en stress. Daarnaast wordt het ingezet bij gevoelens van angsten, schaamte, slecht zelfbeeld, slaap- en eetproblemen en PTSS (post Traumatiche Stress Stoornis). Het helpt om het trauma te verwerken door de emotionele lading te reguleren.

Intakegesprek

Eerst zal er een intakegesprek plaatsvinden waar we aandacht besteden aan de oorzaak en achtergrond van je klachten. Daarnaast wordt er gekeken naar je persoonlijke draagkracht en de last die je ondervindt van de klachten. Daaruit zal blijken of traumaverwerking nodig is en of daarvoor EMDR gebruikt kan worden. EMDR werkt snel maar kan een intensieve therapie zijn.

EMDR procedure

Wanneer de sessie gestart wordt zal er gevraagd worden terug te denken aan de nare gebeurtenis, inclusief beelden, gedachten en gevoelens. Dan wordt het verwerkingsproces opgestart. Als je de beelden en gevoelens voor de geest hebt gehaald zal je gelijkertijd afgeleid worden door oogbewegingen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de hand, geluiden via de koptelefoon of trilapparaatjes die afwisselend van links naar rechts gaan.

Tijdens de EMDR procedure zal er een stroom aan gedachten en gevoelens op gang komen, vaak verandert er wat. Er wordt gevraagd te concentreren op de meest opvallende verandering. Na een aantal herhalingen zal de emotionele lading van de herinnering haar kracht verliezen. Zo zal de schokkende gebeurtenis zijn plek gaan krijgen. Zodoende zal er geen hinder meer worden ervaren. Na 3 tot 4 sessies is 80% van de mensen weer in staat om weer te functioneren in het leven zoals ze wensen..

Wil je meer weten over EMDR, neem gerust contact met mij op!

Ja, ik wil een afspraak maken

 

Wil jij vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen?

Wil jij weten hoe ik je kan helpen om jouw probleem te transformeren, neem gerust contact met mij.

Ja, ik wil kennismaken!


Mijn verhaal

Mijn eigen ervaring met anorexia, boulimia, angsten, hypno-en energetische therapie.

Klik hier voor het hele verhaal


Wil je samen aan de slag?

Wil je graag een sessie boeken, bekijk dan mijn tarieven voor de verschillende trajecten en sessies.

Bekijk tarieven

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Esther is een lieve, betrokken, down-to-earth coach die zelf ook veel heeft meegemaakt waardoor ze je begrijpt. Niet alleen heeft Esther mij geholpen om rookvrij te zijn, ze hielp me ook met een donker stukje in mij loslaten en meer zelfliefde te ervaren waardoor ik veel beter in mijn vel zit en sterker in mijn schoenen sta. Ik zou iedereen haar aanbevelen!

Als ik Esther niet had leren kennen, was nooit de knop omgegaan! Van XXL naar een L (en soms zelfs M), 24kg minder mee te sjouwen! Van een lichaam wat nog maar moeizaam mee wilde, naar het volbrengen van een obstacle run. Dolgelukkig! Het is elke euro waard geweest!

Wellicht leuk om te weten. Vandaag precies een jaar rond rookvrij. Da’s dus gelukt met behulp van de hypno. Bedankt nog.

10 mei 2019 woog ik 71,7 kg en nu 15 december 63,2, er is dus ruim 8 kg af. Er moet nog één kg af, meer niet want ik krijg een heel mager gezicht. Dat is niet mooi en maakt oud. Alles is nu in balans en ik ben heel tevreden over het resultaat. Lieve groetjes Coby (83)

Als ik Esther niet had leren kennen, was nooit de knop omgegaan! Van XXL naar een L en soms zelfs M, 24kg minder mee te sjouwen! Van een lichaam wat nog maar moeizaam mee wilde, naar het volbrengen van een obstacle run. Dolgelukkig! Het is elke euro waard geweest! 

Ik ben geholpen door Esther om mijn gewicht aan te pakken. Velen dingen geprobeerd maar weinig resultaat. Ben ondertussen 12 kilo kwijt zonder honger te hebben. Ze is erg geduldig, luisterde naar wat jou dwars zit. Ik wist niet zeker of dit nu voor mij is, maar werkelijk het werkt. Dank je wel voor de goede begeleiding.

Begin augustus 2016 heb ik de virtuele maagband bij Esther laten zetten, omdat ik mijzelf zo zwaar vond en zo ongelukkig in mijn vel zat. Esther begeleidde mij heel goed en liet mij inzien, dat gebeurtenissen die ik dacht verwerkt te hebben, toch nog een grote rol speelden. Ik ben nu 10 kilo lichter. Maar het fijnste is dat ik mij geestelijk en lichamelijk veel sterker voel. Ik geniet nu weer van het leven en ook weer van eten. Nooit gedacht dat het zo goed zou werken!

Esther heeft mij geholpen mijn eetprobleem aan te pakken en een nieuwe weg in te slaan! Inmiddels ben ik 9 kilo lichter en ben ik vooral dankbaar dat dit is gelukt zonder ook maar een dag honger te lijden. Dat heb ik in 30 jaar tijd nog nooit mee gemaakt. Esther is een zeer kundige, betrokken en fijne therapeut. Ik raad iedereen, die een levensstijlverandering wil aan gaan, voor een traject bij Esther Voetee te kiezen.

Ben jij klaar voor jouw innerlijke transformatie?

Het is mijn missie om jou daar bij te helpen! Wij gaan samen op zoek naar wat nu je werkelijke probleem is, wat er onder ligt aan diepere gevoelslagen, wat je belemmerende overtuigingen zijn en wat je strategieën zijn om dat maar niet te hoeven voelen. Ik help je dit te transformeren zodat je weer verbinding gaat maken met je werkelijke ik, naar de kracht en liefde in jezelf. Zodat je ook datgene gaat doen wat je werkelijk wilt doen waardoor je weer blij in het leven kunt gaan staan. Wil jij weer in de flow komen van jouw leven bel mij dan op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Esther Voetée Therapie en Coaching | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Website ontwikkeld door Interly