Eetstoornissen    

Hulp bij het oplossen van eetproblemen

De oorzaak van een eetstoornis kan te maken hebben met een combinatie van psychische, opvoedkundige, karakteristieke, omgevings- en sociale factoren. Perfectionisme, hooggevoeligheid, onzekerheid, een minderwaardigheids-complex en een negatief zelfbeeld spelen ook vaak een rol. De oorzaken liggen vaak diep verborgen in het onderbewuste.

Wanneer we aan een eetprobleem of eetstoornis lijden zoals anorexia, boulimia, obesitas, overgewicht of binge eating, is dat voor iedereen anders en zal anders beleefd worden. Ieder heeft zijn eigen tijd en ruimte nodig om inzicht te krijgen in het eetprobleem, te begrijpen waar het mee te maken heeft en wat er nou eigenlijk precies gebeurt.

Ik help je zoeken in jouw bewustwordingsproces naar de oorzaak van jouw eetprobleem. Ik help je inzicht te krijgen in wat de reden en functie is van je eetprobleem. We gaan op zoek naar de kern, het werkelijke probleem, de diepere emotionele gevoelslagen die de drijfveer zijn van jouw belemmerende overtuigingen en eetgedrag. Hiervoor gebruik ik onder andere de BUR-methode, de Hypnotherapie en Illumination sessies. Je zult deze emotionele gevoelslagen stapje voor stapje gaan transformeren naar een nieuw positief gevoel waardoor je makkelijker nieuwe eetgewoonte, gedachten en gedrag gaat ontwikkelen. 

We gaan werken aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, negatieve overtuigingen veranderen naar positieve gedachten en ik ga je leren om weer trots te zijn op jezelf.

Ik heb zelf ervaring met anorexia en boulimia waardoor ik je nog beter kan begeleiden.

Het is echt mogelijk om van een eetprobleem af te komen, ook al denk je nog zo vast te zitten in strenge regels en patronen.

Ben jij klaar met jouw eetprobleem wil jij het anders, bel mij op, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik adviseer je graag hoe ik je kan helpen en welk traject het beste bij jou aansluit. 

Overgewicht of obesitas

Als jij graag af wilt vallen maar het lukt je maar niet, dan kan ik je helpen met het transformatietraject. 

In dit transformatietraject besteden we aandacht aan de onderliggende oorzaken van het overgewicht, jouw belemmerende overtuigingen en gedrag waardoor het afvallen tot nu toe niet lukte. We gaan onderzoeken wat het werkelijke probleem is. We zullen gaan ontdekken wat de diepere onderliggende gevoelslagen zijn, die vaak verborgen liggen in het onderbewustzijn.

Wil jij jouw eetgedrag echt veranderen, dan is het belangrijk dat jouw bewustzijn (wilskracht) en onderbewustzijn samen gaan werken. Zodat je niet meer terugvalt in belemmerende oude gedachten en gedragspatronen.

Het transformatietraject, hoe gaat het in zijn werk?

Na het kennismakingsgesprek, bestaat de behandeling uit minimaal zes sessies. In de eerste sessie bespreken we je situatie en stellen we doelen vast. Door middel van de BUR-methode filteren we uit wat het daadwerkelijke probleem is en komen we er achter wat de diepere emotionele gevoelslagen zijn die de drijfveer zijn van jouw belemmerende overtuigingen en gedrag.

Het is de bedoeling dat deze emotionele lagen worden getransformeerd zodat je anders kunt gaan denken en handelen. Hier zullen we in een hypnotherapie sessie en of illumination sessie mee aan het werk gaan om een effectieve en positieve verandering te maken. Wanneer die gevoelslagen zijn getransformeerd is er ruimte ontstaan om anders te denken en te handelen. Dan zullen we gaan werken aan een gezonder leef en eetstijl, waardoor jij naar jouw streefgewicht toewerkt.

Tevens werken we aan andere aspecten, zoals je het verhogen van je vetverbranding,, een positief zelfbeeld ontwikkelen en energie krijgen om je streefgewicht te bereiken. 

Ben je klaar met jouw strenge regels en patronen rondom je eetgedrag?

Ik help je graag om tot de kern van jouw probleem te komen zodat we vervolgens tot volledige transformatie over kunnen gaan.

Meer weten over het transformatietraject? Of ben je benieuwd hoe je jouw gewicht onder controle kan brengen? Neem vrijblijvend contact op, zodat ik je er meer over kan vertellen.

 

Ja, ik wil een afspraak maken

Wil jij vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen?

Wil jij weten hoe ik je helpen om jouw probleem te transformeren, neem gerust contact met mij.

Ja, ik wil kennismaken!


Mijn verhaal

Mijn eigen ervaring met anorexia, boulimia, hypno-en energetische therapie.

Klik hier voor het hele verhaal

Wil je samen aan de slag?

Wil je graag een sessie boeken, bekijk dan mijn tarieven voor de verschillende trajecten en sessies.

Bekijk tarieven

Claudia

Esther heeft mij geholpen mijn eetprobleem aan te pakken en een nieuwe weg in te slaan! Inmiddels ben ik 9 kilo lichter en ben ik vooral dankbaar dat dit is gelukt zonder ook maar een dag honger te lijden. Dat heb ik in 30 jaar tijd nog nooit mee gemaakt. Esther is een zeer kundige, betrokken en fijne therapeut. Ik raad iedereen, die een levensstijlverandering wil aan gaan, voor een traject bij Esther Voetee te kiezen.

Astrid J.

Ik kan het virtuele maagband programma uit ervaring ècht iedereen aanbevelen!!!
Na 3 maanden: zit ik al op mijn streefgewicht (-10kg!);  heb ik geen honger, niet eens meer trek in “lekkers”; eet ik veel bewuster (geen borden sla, maar minder dan ik voorheen at en ben ik me bewuster van wat ik voorheen naar binnen propte); voel ik me veel zelfverzekerder; sta ik zowel letterlijk als figuurlijk lichter in het leven; en kan ik weer naar mezelf lachen als ik in de spiegel kijk, daar waar ik voorheen de spiegel ontweek!

Ben jij er klaar voor om eindelijk de juiste stappen te zetten in de eeuwige strijd tegen de kilo’s? Dan is dit dè weg! Gun het jezelf, het is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.

Nanette

Als ik Esther niet had leren kennen, was nooit de knop omgegaan! Van XXL naar een L (en soms zelfs M), 24kg minder mee te sjouwen! Van een lichaam wat nog maar moeizaam mee wilde, naar het volbrengen van een obstacle run. Dolgelukkig! Het is elke euro waard geweest!

Coby

10 mei 2019 woog ik 71,7 kg en nu 15 december 63,2, er is dus ruim 8 kg af. Er moet nog één kg af, meer niet want ik krijg een heel mager gezicht. Dat is niet mooi en maakt oud. Alles is nu in balans en ik ben heel tevreden over het resultaat. Lieve groetjes

“When you transform your deepest problem, your pain and suffering, you will create more space in yourself and you will become more powerful the ever”

“Taking responsibility for yourself is reclaiming the power that is really yours”

“Accept, relax and let go!”

“Our thoughts, belief, emotion and words create our reality””

“Gratitude and trust leads to true wealth”

“Negatives situations can be transformed into incredible positive energies”

Waarom dit transformatie traject?

Omdat dit dé weg is naar...

 Verslaving vrij
 Eetstoornis vrij
Je weer blij voelen
Positief in het leven staan
Liefde voelen
De kracht in jezelf
Genieten

 Een waardevol leven
 Ontdekken wie je werkelijk bent
Een liefdevolle relatie
Emotioneel vrij
Innerlijk rust
Vertrouwen
Leven!

Esther Voetée Therapie en Coaching | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Website ontwikkeld door Interly